Bebekler için Kullanılabilecek Kumaşlar Nelerdir?

06-01-2023 16:39
Bebekler için Kullanılabilecek Kumaşlar Nelerdir?

Ebeveynlerin en değerli varlığı kuşkusuz sahip olduğu çocuklarıdır. Daha hamilelik aşamasında başlayan bu hassasiyet çocuklar kocaman olsa da değişmez. Özellikle de henüz kendi ihtiyaçlarını dile getiremeyen bebekler söz konusu olduğunda hassasiyet seviyesinin yükselmesi oldukça normaldir. Cilt dokusu normal insanlardan daha hassas olan ve bundan dolayı kıyafetlerden tutunda ağız mendiline kadar dikkat ettiğiniz bebekler için kullanılabilecek kumaşlar nelerdir, biliyor musunuz?

İstenmeyen cilt sorunları ve alerjik reaksiyonları yaşamamak adına her anne adayı ve annenin mutlaka bebek kumaşları hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Hele ki kıyafet seçimlerinde kumaş türüne dikkat ediyorsanız içeriğimiz tam da sizlere göre. Buna göre "Bebekler için üretilen kumaşlar nelerdir, seçim yaparken nelere dikkat edilmeli?” ve daha birçok detayı sizler için bir araya getirdik.

Bebek Kıyafeti Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Sevimli halleri, misler gibi kokuları ve yumuşacık dokularıyla kalbinizi fetheden bebekler için bakımından tutunda seçtiğiniz kıyafetlere kadar dikkatli olmalısınız. Hassas yapıları nedeniyle dışarıdan gelen etkenlere çok açık olan bebeklerin bilhassa kıyafet seçimi es geçilmemesi gereken konuların başında gelir. Birçok kişinin henüz bilgi sahibi olmadığı ancak mutlaka öğrenmesi gereken kıyafet seçiminde şunlara dikkat edilmelidir:

·Terletme yapmayan kumaşlara yönelmek gerekir.

·Antibakteriyel özelliği bulunduğuna dikkat edilmelidir.

·Cildi kolay tahriş edebilen sert dokulu kumaşlardan uzak durulmalıdır.

·Üretiminde kaliteli tekstil ürünlerinin kullanıldığından emin olunmalıdır.

·Alerji ya da egzaman gibi cilt hastalıklarına sebep olabilecek dokulardan uzak durulmalıdır.

·Sentetik kumaş olmadığından emin olunmalıdır.

·%100 pamuk ya da yüksek oranda pamuk içermelidir.

Bebekler için kullanılabilecek kumaşlar bu listelediğimiz kriterleri sağlamak zorundadır. Keza dikkat edilmeden yapılan kıyafet seçimleri cilt tahrişine neden olabilir. Bu tarz sorunların yaşanmaması adına kıyafet, önlük, ağız mendili gibi akla gelebilecek her üründe doğru bebek bezi olduğundan emin olunmalıdır.

Multi Müslin Kumaşları Nerelerde Kullanabilirim?

Bebek ürünlerinde sıkça rastlanan multi müslin kumaşlar günümüzde pek çok yerden temin edilebilir. %100 pamuk kullanılarak üretilen böyle kumaşlar düz örgü tekniğiyle dokunur. Kullanım alanı son derece geniş olan müslin kumaşlar emici özelliği sebebiyle tercih edilir. Yumuşacık dokusuyla bebek cildine asla zarar vermeyen bu kumaş türü güneş ışığından da koruma özelliğine sahiptir. İnce bir dokusu bulunduğu için birçok annenin tereddütte kaldığı bir kumaş olmasına rağmen en sağlıklı, en sağlam ve en hafif kumaş türüdür.

Müslin kumaş ter emici özelliğiyle birçok bebek kıyafetinde sıkça kullanılır. Ancak genel olarak bu tarz kumaşların kullanım alanlarını listelersek;

·Ağız silme mendili,

·Emzirme örtüsü,

·Battaniye,

·Kundak,

·Bebek araba örtüsü,

·Bebek bornozu,

·Alt değiştirme bezi gibi birçok üründe kullanılabilir.

Bebek cildine uygunluğuyla nam salan multi müslin kumaşları Kumaş Home’dan temin edebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza yönelik olarak dilediğiniz miktarda alabileceğiniz müslin kumaşıyla bebeğiniz için kullanışlı ürünler elde edebilirsiniz.

Bebekler İçin Pazen Kumaşlar Nasıl Kullanılır?

Bebek kıyafetleri için multi müslin kadar önemli olan bir diğer kumaş türü de bebek pazeni olarak karşınıza çıkar. Kullanım alanı oldukça geniş olan bu kumaş türü de oldukça sağlıklıdır. Hem bebek kıyafetleri hem de ürünlerinde tercih edilmesi gereken pazen kumaşlar kendi arasında farklı türlere ayrılır. Pamuklu, yünlü ve yarı yünlü olarak üretilen bebek pazenleri cilde zarar vermeyen dokularıyla ön plana çıkar.

Bebekler için kullanılabilecek kumaşlar arasında popülerliğini koruyan bu kumaş türünü bebek battaniyesi, bebek kıyafeti, bebek örtüsü ve temizlik malzemesi olarak tercih edilebilir. Temizliği son derece kolay olan pazen kumaşları makinede 30 derecede hassas yıkama yapabilirsiniz. Koku yapma gibi bir özelliği olmadığı için sorunsuzca temizlemeniz mümkündür. Öte yandan kaliteli dokularıyla pazen kumaşlarda renk solmalarını çok fazla olmaz.

Pamuklu ve yumuşak yapısıyla vücudu sıcak tutma özelliği bulunan böyle kumaşlar kış aylarının vazgeçilmez ürünlerindendir. Düz ya da desenli türleri bulunan bebek pazen kumaş çeşitleri için Kumaş Home’u ziyaret edebilir, ihtiyacınız olan kumaşları anında temin edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Bebek Kıyafeti Hangi Kumaştan Dikilir?

Bebek kıyafetleri %100 pamuk içeren kumaşlarla dikilir. Cilt hassasiyeti göz önüne alınarak bebek kıyafetlerinde pazen, müslin, poplin gibi özel kumaşlar kullanılır.

Bebeklere Polyester Giydirilir mi?

Cilt hassasiyeti normal insanlardan daha yüksek olan bebekler için kıyafet seçimi çok önemlidir. Bu kıyafetlerin ana üretim malzemesi dikkate alınmalı ve bebeklere kesinlikle polyester ve naylon içeren kıyafetler giydirilmemelidir.

Bebek Tulumu Hangi Kumaştan Yapılır?

Bebek tulumları astar, elyaf ve üst katman olarak üretilen kıyafetlerdir. %100 organik ürünlerin kullanılması gereken bu tarz kıyafetlerde pamuklu kumaşlar tercih edilir. Terletme olasılığı yüksek polyester ve naylon kumaşlardan uzak durulmalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.