Dantel Güpür

28-03-2019 09:41
Dantel Güpür

Dantel Güpür

Yaz-kış en güzel ve en şık elbiselerin vazgeçilmez parçası olan dantel, artık kıyafetlerde oldukça yaygındır. Kadın kıyafetlerinde kumaş üzerine bir kat dantel güpür ile yapılan inanılmaz şık ve abiye görünümler elde edilir. Bu kumaş türü, ilk olarak ev tekstili ürünleri için ortaya çıksa da dantel kumaşın kıyafetler üzerindeki inanılmaz etkisi anlaşılmıştır. Dantel güpür:

• Abiye kıyafetlerde
• Şık görünümlü eteklerde
•Abiye ceketlerde
• Çantalarda harika bir detay olarak birçok mağazasının vitrininde yer alır.

Tüm bunların dışında çeşitli gecelik modelleri ve pijama modellerinde de dantel harika bir detay olarak eklenebilir. Üstelik kıyafetlerine renk katmak isteyenler için dantel sonradan da eklenebilen bir parçadır. Bazen elbiselere kol yapmak amacıyla da dantel ilavesi yapıldığı bilinir.

Dantel Güpür İle Gelinlik Dikimi

Neredeyse bütün gelinliklerde dantel detayı görülmeye başlanmıştır. Sanki beyaz dantel ve beyaz gelinlik ayrılmaz bir ikili gibidir. Bunların yanında her rengi yapılabilen dantel güpür kumaşların nişanlık elbise, kaftan, gece elbisesi gibi kıyafetlerde kullanıldığı bilinir. Güpür detay bazen bir gelinlikte boylu boyunca yer alabilir. Bazen de etek kısmına desen ve şıklık katmak için bir kat kullanılabilir. Hatta transparanlık vermek ama bunu bir nebze kapatmak amacıyla yer yer kullanılan kumaş üzerinden boylu boyunca dantel döşenebilir. Özellikle transparan kol, sırt ve göbek detayı günümüzde her zevke göre farklı modellerle tasarlanır.

Dantel Güpür Abiye

Bir kıyafetin abiye görünüm kazanmasında son dönemde parlak ve gösterişli kumaşların yerini sade ve şık tasarımlar almıştır. Bu görünümü elde etmenin en kolay yolu ise dantel güpür kullanımıdır. Elbiselere, gömleklere hatta özel tasarım pantolonlara da dantel detayı inanılmaz bir özgünlük ve yaratıcılık katar. İstenildiği takdirde kıyafetlerde bir kat düz kumaş üzerine aynı renkten bir kat dantel kumaş kullanılabilir. Bu sayede tek parça düz kumaşla elde edilecek görünümden çok daha göz alıcı bir tasarım ortaya çıkar. Hatta bazen elbiselerin astar kısımları biraz daha kısa bırakılarak diz altına kadar inen dantel desenli kıyafetler yapılır. Bunların dışında özel dikim ile binlerce tasarım oluşturmak mümkündür. Sınırsız renk ve desen özelliği açısından dantel mükemmel bir abiye detaydır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.