Elbiselik Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

06-01-2023 16:54
Elbiselik Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

Kıyafetlerin şık ve kaliteli bir duruş sergilemesi için öncelikle sahip olduğu kumaş çeşidi etkili olur. Giysi kombinleri oluşturulurken, tasarlanan kombin kıyafetlerin kumaşlarına da her zaman özen göstermek gerekir. Buna bağlı olarak kıyafet satın alacak olan kadınların en çok merak ettiği konulardan biri "Elbiselik kumaş çeşitleri nelerdir?” sorusuolur.

Giysi kumaşlarının her zaman mevsimine ve taşıdığı modele uygun olan ürünler olması gerekir. Elbiselik kumaşlar, her kadının zevkine uyacak özellikleri taşıyan bir ürün yelpazesine sahiptir. "Elbiselik kumaş çeşitleri nelerdir?” sorusunun cevabına bağlı olarak piyasada 4 mevsim kullanılmaya müsait pek çok kumaş çeşidi bulunduğu söylenebilir. Bu kumaş çeşitleri ile her sezon birbirinden güzel kadın elbiseleri tasarlamak mümkündür.

Elbiselik Kumaş Özellikleri

Elbiselik kumaş, özetle kumaş ipliklerinin birtakım yöntemler kullanılarak kaplayıcı yüzeyler elde edilmesi ile ortaya çıkan bir üründür. Genel olarak elbiselik kumaş pazarı gibi yerlerden birbirinden güzel ve kaliteli kumaşlar satın alınabilir. Son yıllarda elbiselik kumaşlar, modern üretim teknikleri ile daha kaliteli ve göz alıcı şekilde üretilmektedir. Genel olarak elbiselik kumaş özellikleri ise şu başlıklar altında incelenebilir:

·Kırışmayan Kumaşlar

·Terletmeyen Kumaş Çeşitleri

·Viskon Kumaşlar

Bir kıyafetin güzel gözükmesi ancak kaliteli ve doğru bir kumaş seçimi ile olur. Şık bir görünüme sahip olmayan elbise modelleri, tasarımları ile birlikte kullanılan kumaşlar yüzünden böyle kötü bir görüntü verir. Bu nedenle giyimine özen gösteren herkesin genel olarak kumaş çeşitlerini bilmesi ve bu konulara hakim olması şarttır.

Kırışmayan Kumaş Çeşitleri

Elbiselik kumaş modelleri arasında, kadınların en çok tercih ettiği kırışmayan kumaşlardır. Bu kategoride yer alan kırışmayan kumaş çeşitleri, her kadının beğenisine uyan renklere ve desenlere sahiptir. En kullanışlı kumaş türlerinden biri olan kırışmayan kumaşlar bahar, yaz ve kış aylarında giyilmeye uygun olarak ince ya da kalın yapılara sahip olur. Kaliteli bir duruşa sahip olan başlıca kırışmayan kumaş çeşitleri ise şunlardır:

·Naylon

·Polyester

·Yün

·Likralı

·Kaşmir

·Non-Iron

Bu tür kumaşların, kırışmayan özel yapısıyla gün boyunca güzel ve kaliteli bir duruş sergilemek mümkündür. Elastik bir yapıya sahip olan bu kumaşlar, son derece dayanıklı bir yapıya sahiptir ve ütü gerektirmez.

Terletmeyen Kumaşlar

Terletmeyen kumaşlar, "Elbiselik kumaş nedir?” sorusunu araştıranların en çok merak ettiği konulardan biridir. Yaz aylarının vazgeçilmez kumaş türlerinden biri olan terletmeyen kumaşlar, günün modasına uygun olan pek çok elbise dikilir ve satışa sunulur. En sevilen terletmeyen kumaş çeşitleri ise şu şekilde sıralanır:

·Pamuklu

·Şile bezi

·Keten

·Tülbent

·İpek

·Poplin

·Krep

Terletmeyen bir yapıya sahip olan bu tarz kumaşlar genel olarak en kolay kuruyan kumaş türüdür. Kolay ütülenebilir bir özelliği vardır. Sıcak yaz günlerinde giyilen ve terletmeyen kumaşlarla dikilen elbiselerle serinlik sağlanır.

Viskon Kumaş Çeşitleri

Viskon kumaş çeşitleri, elbiselik kumaş fiyatları arasında en hesaplı olan ürünlerdir. Kumas Home web sitemizden en güzel viskon kumaş çeşitleri satışa sunulur. Viskon türü kumaşlar, tıpkı pamuklu kumaşlar gibi doğal bir yapıya sahiptir.

Bu nedenle de yazlık elbiselerde sıklıkla viskon kumaş kullanılır. Kaliteli bir duruşa sahip olan viskon kumaşların en büyük özelliklerinden bir diğeri ise terletmemesidir. Elbiselik viskon kumaş çeşitlerinin cildi asla tahriş etmeyen bir yapısı olmasından dolayı, cilt sorunları yaşayan kadınlar dahi rahatla kullanabilir.

En Çok Tercih Edilen Yazlık Elbise Kumaşı Hangisidir?

Genel olarak kadınlar tarafından en çok tercih edilen yazlık elbise kumaş çeşitleri; pamuklu, keten, şile bezi ve viskon kumaşlardır. Bu tarz kumaşlarla dikilen yazlık elbiseler terletmez ve yaz sıcaklarında serinlik sağlar.

Sıkça Sorulan Sorular

Elbise Kumaşı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Elbise kumaşı seçiminde her zaman mevsimine ve kullanım amacına uygun kumaş türlerinin seçilmesi lazımdır.

En Çok Tercih Edilen Elbise Kumaşı Çeşitleri Hangileridir?

Günümüzde kadınların en çok tercih ettiği kumaş çeşitleri, terletmeyen ve kırışmayan kumaşlardır.

Elbise Kumaşlarının Ömürleri Nasıl Uzatılır?

Elbise kumaşlarının ömürlerini uzatmak için mutlaka özelliklerini bilmek ve kullanma talimatlarına uygun olarak yıkamak ve ütülemek gerekir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.