En İyi Başörtüsü Kumaşları Nelerdir?

06-01-2023 17:04
En İyi Başörtüsü Kumaşları Nelerdir?

Başörtüsü, diğer adı ile eşarp çeşitleri özellikle tesettürlü kadınların yanı sıra her kadının en sık kullandığı aksesuarların başında gelir. Doğal olarak eşarp satın almak isteyen hanımların en çok merak ettiği konulardan biri en iyi başörtüsü kumaşları olur. Başörtüsü kumaşları genel olarak taşıdığı özellikler, renkler ya da desenleri ile her kadının beğenilere uyan geniş bir ürün yelpazesinden oluşur.

Yapılan bütün giysi kombinleri ile uyum sağlayacak pek çok başörtüsü kumaşı bulunur. Bu kumaşlar mevsimsel olarak da kendi içlerinde kalın ya da ince olacak şekilde dokunur. En iyi başörtüsü kumaşları seçiminde, aynı zamanda yapılacak elbise kombinlerine de uyumuna her zaman dikkat edilmelidir. Bu bağlamda en iyi başörtüsü kumaşları çeşitleri ise şunlardır:

Şifon Kumaş

Her zaman için en iyi başörtüsü kumaşları arasında en başta şifon kumaş çeşitleri gelir. Şeffaf ve ince bir dokuya sahip olan şifon, bu nedenle başörtüsü tasarımlarında en çok kullanılan kumaştır. Yumuşak ve başı saran yapısı ile şifon kumaşla dikilmiş başörtüleri kullanım kolaylığı sağlar.

Viskon Kumaş

Giyim sektörünün en çok kullanılan kumaşlarından biri olan viskon kumaş , aynı zamanda başörtüsü üretiminde de en geçerli olan kumaşlardır. Viskon kumaş çeşitlerinin pamuk gibi hammaddesi doğaldır. Yumuşak ve cildi tahriş etmeyen ipeksi bir yüzeye sahiptir. Bu nedenle cilt sorunları ya da alerjisi olan kadınlar bile viskon kumaş başörtüsü modellerini sorunsuz olarak kullanır.

Cildi tahriş etmeyen viskon kumaşlı başörtülerinin bir diğer önemli özelliği de terletmemesidir. En sağlıklı kumaş çeşitlerinden biri olan viskon kumaşlar pek çok renkte ve desende üretilir. En iyi başörtüsü kumaşları çeşitlerinden biri, kesinlikle viskon kumaşlardır.

İpek Kumaş

Dünya tarihinin en eski kumaş çeşitlerinden biri, tartışmasız olarak ipek kumaşlardır. İpek kumaşlarla üretilen başörtüsü modelleri kaliteli ve şık bir duruş sergiler. Saf ipekle tasarlanan eşarpların her zaman parlak bir dokusu vardır. Kadınların en çok tercih ettiği en iyi başörtüsü kumaşlarından biri olan ipek kumaş, aynı zamanda kolay şekil alan yapısı ile bilinir.

Medine İpeği Kumaşı

En iyi başörtüsü kumaşları arasında yer alan Medine ipeği kumaş , adında ipek olsa da aslında yapısı itibari ile ipek bir kumaş değildir. Bu kumaş polyester ya da viskon polyester adı verilen malzemelerle üretilir. Medine ipeği kumaşları, dokusu itibari ile ince ve yaz aylarında kullanıma müsait olan bir kumaş türüdür. Medine ipeği kumaşı içinde bulunan polyester ile en az kırışan kumaş çeşitleri arasında bulunur.

Kaymayan Eşarp Kumaşları Nelerdir?

Tesettür modasında, en önemli aksesuarlardan biri, kaymayan eşarp çeşitleri olmaktadır. Spor, klasik, abiye ya da günlük giysi kombinlerine uygun olarak imal edilen birçok kaymayan eşarp çeşitleri vardır. Kaymayan eşarp kumaşları, en iyi başörtüsü kumaşlarıarasında bulunur. Bunlara bağlı olarak en çok tercih edilen kaymayan eşarp kumaş çeşitleri ise şu şekilde sıralanır:

·Keten

·Bambu

·Pamuk

·Rayon

·Yün

·Penye

Kaymayan kumaş çeşitleri her mevsime uyacak şekilde üretilir. Kullanım kolaylığı sağlayan kaymayan kumaşlarla dikilmiş olan başörtüleri gün içerisinde ve uzun süreli takılabilir.

Başörtüsü Kumaşı Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Başörtüsü kumaşı seçimlerinde, ilk olarak kullanım amacına uygun olan bir kumaş tercih edilmelidir. Buna bağlı olarak giysi kombinlerine uygun olan başörtülerinin seçilmesi lazımdır. Diğer giysilerin renklerine ve bütünlüğüne uygun olan eşarp modelleri ile her zaman şık bir duruş sergilenir. Aynı zamanda takılarla ve kullanılacak olan diğer aksesuarlarla da başörtüsü kumaş renklerinin ve desenlerin uyumlu olması büyük önem taşır. Bu ayrıntılara dikkat edildiği takdirde en iyi başörtüsü kumaşları ile göz alıcı giysi kombinleri kolaylıkla yapılır.

Sıkça Sorulan Sorular

Başörtüsü Çeşitleri Çamaşır Makinesinde Yıkanır mı?

Başörtüsü çeşitlerinin bazıları kullanım tavsiyelerine uygun olarak çamaşır makinesinde yıkanabilir. Genel olarak ise daha uzun ömürlü olması ve renklerinin solmaması için bütün başörtüsü çeşitlerinin ılık suyla ve elde yıkanması en iyi yoldur.

Yaz Mevsimine Uygun Başörtüsü Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

Yaz mevsimi için en ideal başörtüsü kumaşları pamuklu, keten, şile bezi ve ipek kumaşlardır.

En Rahat Başörtüsü Kumaşı Seçimi Nasıl Yapılır?

Kullanıldığında hareketleri kısıtlamayan, terletmeyen ve kaymayan başörtüsü kumaşları rahat bir duruş sağlar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.