En Kullanışlı Koltuk Kumaşı Nedir? Koltuk Kumaşı Nasıl Seçilir?

06-01-2023 16:58
En Kullanışlı Koltuk Kumaşı Nedir? Koltuk Kumaşı Nasıl Seçilir?

Koltuk kumaşı, koltuğunuzun tasarımını tamamlayan en kilit parçadır. Tasarımı nasıl olursa olsun buna uygun koltuk kumaşı seçilmediğinde tasarım tamamlanamaz. Göze albenili gelen, şık ve kullanımı rahat bir koltuk kumaşı bulmak bu yüzden önemlidir. Evinizde sürekli olarak kullanılacak koltuklarınız için en kullanışlı koltuk kumaşı nedir? Koltuk kumaşı nasıl seçilir? Bu sorular için sizlere mini bir rehber hazırladık.

Koltuk kumaşı seçimleriniz ilerleyen günlerde başınıza dert açmasın. Temizliği kolay, darbelere dayanıklı ve kullanım alanını en tarz haliyle gösterecek koltuk kumaşına ulaşın. Kumaş Home’dan siparişinizi vermeden önce birbirinden güzel koltuk kumaşı çeşitlerine göz atın. Ev dekorasyonunuza ayrı hava katan, daima yeni gibi duran kumaş çeşitlerinin keyfini sürün.

Koltuk Kumaşı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Koltuklar ailenin ve misafirlerin en aktif kullandığı eşyalardır. Yıllar içinde aşınan kumaşları, yer yer göçüklerin meydana geldiği döşemeleriyle sizlere yenilenme sinyallerini verir. Bu noktada koltuk kumaşlarını değiştirmek, yeni bir koltuk alımından daha masrafsız olacaktır.

Evinizin modunu yenileyecek, gözlerinizi şenlendirecek ve uzun kullanım ömrüne sahip koltuk kumaşına karar vermekse en can alıcı nokta. Buna nasıl karar vermeli ve koltuk kumaşı seçerken nelere dikkat edilmeli? Birkaç maddede koltuk seçimi önerileri:

 - Koltuk kumaşından beklentinize kara verin. Şık durması, leke tutmaması, kolay silinebilir olması gibi farklı özellikler arasından seçiminizi yapın.

 - Evinizde küçük çocuk veya bebek var mı? Büyüdükçe keşfeden miniklerin sağlığını etkilemeyen kumaş çeşidine karar verin.

 - Patili dostlarınız sizinle mi? Evinizde beslediğiniz evcil hayvanınız deri koltuk kumaşı seçmemeniz için en büyük etmenlerdendir.

 - Misafir ağırlama yoğunluğunuzu analiz edin. Kullanım sıklığına uygun olarak dayanıklı bir kumaş tercih edebilirsiniz.

 - Kumaş çeşidinin dokuma çeşidini öğrenin. Sentetik katkılı dokumalar daha uzun süre dayanıklıdır, doğal liflerle örülü kumaşların kullanım süresi kısadır.

Koltuk kumaşı seçimini etkileyen birçok farklı neden olabilir. Yukarıda verilenler kumaş seçimini etkileyen en belirleyici temel maddelerdendir.

Koltuk Kumaşı Çeşitleri

Koltuk döşeme kumaşı evin bütününü etkileyen, tarzınızı yansıtan seçimdir. Diğer yandan koltuk kumaşı çeşitleri birbirinden farklı dokuları, renkleri ve kullanım alanlarıyla her tarza uygun olarak hazırlanabilir. Sizlerin de seçimini yapmadan önce bu dokuları tanımanız gerekir. Böylelikle ihtiyacınızı hangisinin karşıladığını öğrenebilirsiniz.

Koltuk için en iyi kumaş seçimini yapmadan önce çeşitleri hakkında ön bilgi sahibi olmak daha belirleyici olmanızı sağlar. Kumaş Home’da bulabileceğiniz koltuk kumaş türlerinden bazılarını inceleyelim.

Keten Kumaş

Koltuk kumaşı seçiminde en çok tercih edilendir. Bunun sebebiyse günlük kullanımda evinize modern bir dokunuş yapmasıdır. Şıklığının yanında hava alan kumaş yapısıyla kolay kolay toz tutmaz. Kumaş yapısı silinebilir olmasa da çoğu tasarımlarda fermuarlı kılıflar olarak kullanılır. Böylelikle kolayca yıkanır. Farklı renk seçenekleri sayesinde de evin farklı bölgelerindeki koltuklarınıza eşlik edebilir.

Nubuk Kumaş

Nubuk kumaş türünün koltuk kumaşı olarak tercih edildiği noktalar çoğunlukla iş yerleridir. Evlerde çok sık tercih edilmeyen bu kumaş türü silinebilir özelliğiyle kolay kullanım sağlar. Daha çok koyu renklerde üretilen bu kumaş türü toprak tonlarında hoş bir görünüm verir. Derinin işlenmesiyle ortaya çıkan nubuk kumaş kadife ile deri arasında yer alan bir yapıya sahiptir. Darbelere karşı dayanıksız olması ev için idealliğini azaltır.

Süet Kumaş

Süet kumaş çoğu zaman deri muadili olarak değerlendirilir. Bunun yanında tay tüyüyle de karıştırılır. Benzeyen yapılarının en temel farklılığı yüzeyinde tüy bulunmamasıdır. Klasik deriden üretilebileceği gibi, polyesterden sentetik olarak da hazırlanabilir. Deriden daha az maliyetli bu kumaş türüne koyu renk tercihlerinizde şans verebilirsiniz.

Kadife Kumaş

Lükslüğün klasik imzasıdır kadife kumaş . Herkesin tercih ettiği bir koltuk kumaşı olduğu söylenemez. Kış aylarında kullanımı ne kadar keyifliyse yaz ayları için bir o kadar zorlayıcı olabilir. Bunlara rağmen kullanıldığı ortama ağır bir hava katarak tarzını yansıtır. Üretildiği renkleri de tüm pigmentleriyle gözler önüne serer.

Tay Tüyü Kumaş

Ebeveynlerin gönlünde taht kuran o kumaş türü tay tüyüdür. Leke tutmayan kumaş yapısıyla silinmesi kolay, duruşunun modern ve temiz olduğu bu kumaş türü en çok tercih edilenlerdendir. Koltuk kumaş kalitesini yansıtan tay tüyü kumaşı farklı tasarımlarda bulmanız mümkündür. Kadifeden daha ince yapısı ve daha kullanışlı olmasıyla çoğu kullanıcının beğeni listelerinde üst sıradadır.

Leke Tutmayan Koltuk Kumaşları Hangileridir?

Leke tutmayan koltuk kumaşı tüm ev halkının aradığı türdür. Özellikle ev hanımlarının yükünü hafifleten kumaş türünün tercih edilme oranı fazladır. Leke tutmayan koltuk kumaşlarının başında tay tüyü kumaş gelir.

Dokuma yapısının uygunluğu, leke tutmaması ve silindiğinde iz bırakmaması bu kumaş türünü en çok kullanılanlara arasına koyar. Tay tüyünün yanında deri de buna örnek gösterilebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Koltuk Kumaşı Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Koltuk kumaşından beklentilerinizi karşılayan, içeriğinin doğruluğundan emin olduğunuz kumaş türü sizler için kalitelidir. Bunun yanında satın alacağınız marka da belirleyicidir.

Leke Tutmayan Koltuk Kumaşı Fiyatı Nedir?

Herkesin tercih edeceği bu kumaş türüne en uygun fiyatlı olarak Kumaş Home’dan ulaşabilirsiniz. Fiyatlar güncel, ürün kaliteleriyle doğru orantılıdır.

Koltuk Kumaşları Ne Sıklıkla Değiştirilmelidir?

Deforme olmuş, sağlıklı bir kullanım sağlamayan döşemelerinizi değiştirebilirsiniz. Her dönem farklı modellerin gelmesi de evinize yeni bir görünüm kazandırmak için değişim zamanını destekler.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.