Kumaş Çeşitleri

28-03-2019 09:55
Kumaş Çeşitleri

Kumaş Çeşitleri

Kumaş, kıyafetlerde ve çeşitli eşyalarda en güzel üretim kaynaklarından bir tanesidir. İç çamaşırı, pijama, günlük kıyafet, eşofman, gece kıyafeti, takım elbise gibi birçok kıyafet farklı kumaş çeşitleri ile yapılır. Bunların her biri farklı beden seçenekleri ile farklı beden şekilleri için tasarlanır. Ancak herkesin kendi bedenine ve günlük tarzına uygun seçimi farklı olur. Kumaş çeşitleri denildiğinde bu alanın ise oldukça geniş olduğu hatta belki günlük hayatı adı bilinmeyen türlerin bile bulunduğu söylenebilir. Yazlık, kışlık ve mevsimlik olmak üzere farklı özelliklere sahip kumaşlar her mevsimde farklı kıyafetler için tercih edilir. Bunlardan en çok tercih edilenleri doğal özellikli ve ferah tutanlardır. Acaba her kumaş türünün kalitesi aynı mıdır ya da en kaliteli kumaşlar nelerdir?

En Kaliteli Kumaş Çeşitleri

En kaliteli denildiğinde kıyafetlerde en çok tercih edilen kumaş türleri akla gelir. Bunların başında pamuklu ve keten kumaşlar yer alır. Pamuklu kumaş, cilde nefes aldıran ve yaz-kış tercih edilen bir türdür. Bu kumaş ile etek, pantolon, pijama, iç çamaşırı, bluz, gömlek gibi birçok kıyafet dikilebilir. En kaliteli kumaş çeşitleri arasında kışlık türlerden ise yünlü kumaşlar tercih edilir. Çok soğuk havalarda sıcak tutan ve yumuşak bir yapıya sahip olan yün kumaş, doğal, nefes aldıran yapıdadır. Bunun yanında şifon kumaşın ise abiyelerde sıklıkla tercih edildiği bilinir. Ancak şifon kumaş, kusurları belli ettiği için genellikle 34-36-38 bedenler için ideal kabul edilir.

Elbiselik Kumaş Çeşitleri

Elbise dikilecek kumaş arandığında mevsime, kişinin zevkine ve vücut yapısına göre seçim yapılmalıdır. Bunlar göz önüne alındığında yaz kış giyilebilecek olan krep kumaşlardan elbiseler diktirilebilir. Elbiselik kumaş çeşitleri denildiğinde:
• Pazen
• Poplin
• Bebe pazeni
• Kadife
• Şanel • Pamuk saten
• Mekanik keten
• Çağla keteni gibi farklı birçok kumaş devreye girer.
Hatta kırçıllı ya da janjanlı renkleri sevenler için janjanlı şifon kumaşlar bulunur. Bu kumaş türleri, genellikle birden çok rengin yansımasını içerir. Dikkat çekici ve göz doldurucu gece kıyafetlerinde janjanlı şifon kumaşın sıklıkla tercih edildiği bilinen detaylar arasındadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.