Yaz Aylarında Terletmeyen Kumaşlar Hangileridir?

06-01-2023 17:09
Yaz Aylarında Terletmeyen Kumaşlar Hangileridir?

Terletmeyen kumaşlar , yaz aylarında büyük avantaj sağlar. Sıcak havalarda doğal olarak terleme oranı da artar. En sıcak günlerde dahi konforlu hissetmek istiyorsanız terletmeyen kumaşlara yönelmeniz gerekir. Bu tarz kumaşlar, dokuları sayesinde hava geçirgen bir yapıya sahiptir. Böylelikle cildiniz her daim hava alır ve terleme problem ortadan kalkar.

Terlemeye bağlı cilt problemlerinden kaçınmak için de terletmeyen kumaşları tercih etmeniz oldukça önemlidir. Hava geçirmeyen, naylon kumaşlar, cilt kızarıklıklarına neden olabilir. Terletmeyen kumaş alternatiflerine yönelmeniz bu tarz problemlerin yaşanmasına engel olur. Siz de terletmeyen kumaşlara yönelerek yaz aylarında bile konforlu hissedebilirsiniz. Terletmeyen kumaş çeşitlerini inceleyerek tarzınıza uygun olanları belirleyebilirsiniz.

İpek Kumaş

İpek kumaş, kaliteli dokusuyla ön plana çıkar. İnce bir yapıya sahip olması sayesinde yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilecek kumaş türleri arasında yer alır. İpek böceklerinin ürettiği kozaların çeşitli işlemler doğrultusunda iplik haline getirilmesi sonucunda meydana gelir. Üretim aşamaları zaman aldığı için kıymetli bir kumaş olmasıyla da dikkat çeker.

İpek kumaşlar gömlek, elbise ve etek gibi çeşitli kıyafetlerin üretiminde kullanılır. Özellikle ipek elbiseleri, sıcak havalarda tercih edebilirsiniz. İpek kumaştan imal edilen kıyafetlerin şık olması farklı alanlarda kullanabilmenize olanak sağlar. Aldığınız kıyafetleri özel günlerde de rahatlıkla giyebilirsiniz. İpek kumaştan üretilen abiye alternatifleri de bulunur.

Krep Kumaş

Krep kumaş, hafif kumaş seçenekleri arasında yer alır. Polyester ve pamuğun birleşiminden ortaya çıkar. Hava geçirgen özelliğe sahip olması, rahat bir kullanım sağlar. Krep kumaşların özellikleri genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

·Farklı vücut tipleri ile uyum sağlar.

·Rahat ve hafif bir yapıdadır.

·Sıcak havalarda terleme probleminin önüne geçer.

Bunların yanı sıra krep kumaşların kolay kolay buruşmayan bir yapıda olması, ütü açısından da büyük kolaylık sağlar. Özellikle gündelik hayatınızda krep kumaşa sahip kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Ütü gerektirmemesi, zaman kaybı yaşamanıza engel olur. Yıkadıktan sonra düzgün bir şekilde astığınızda ütülemeden kıyafetlerinizi tekrar giyebilirsiniz. Tesettür giyim ürünlerinde de krep kumaş türüne sık sık yer verilir.

Tülbent Kumaş

Tülbent kumaş, adından da anlaşılabileceği üzere genellikle tülbent üretiminde kullanılan bir kumaş türüdür. Ancak çeşitli kıyafetlerin üretiminde de tülbent kumaşından faydalanılır. Tesettür giyimde kullanılan kıyafetlerin hava geçirgen olması büyük önem taşır. Bu yüzden tülbent kumaşlar, hava geçirmesiyle ön plana çıkar.

Tülbent kumaşlardan üretilen kıyafetlerin farklı model ve desen alternatifleri bulunur. Model ve desen çeşitliliğinin fazla olması kendi tarzınıza uygun giyim ürünleri bulmanızı kolay hale getirir. Seçenekleri inceleyerek size uygun olanları pratik bir şekilde belirleyebilirsiniz.

Pamuklu Kumaş

Pamuklu kumaş, en bilindik terletmeyen kumaş çeşidi olmasıyla dikkat çeker. Kaliteli bir dokuya sahip olduğu için sıklıkla kullanılır. Bitkisel kökenli ve doğal olması, öne çıkan özellikleri arasında bulunur. Sıcak havalarda kişinin yaşam kalitesine etki doğrudan etki eden terleme probleminin önüne geçer. İpek kumaş, vücutta oluşan terin buharlaşıp uçmasına olanak sağlar.

Serin tutması da sıcak havalarda bunalmanızı engeller. İç çamaşırından dış giyim ürünlerine kadar birçok farklı kıyafetin üretiminde pamuklu kumaşlardan yararlanılır. Pamuklu kumaşlar, sıcak suda rahatlıkla yıkanabilen bir yapıya sahiptir. Sürtünmelere karşı dayanıklı olması da uzun süreli bir kullanım imkanı sunar.

Keten Kumaş

Özellikle gömleklerde ve pantolonlarda kullanılan keten kumaş , ısı geçirgenliğinin düşük olmasıyla bilinir. Bu yüzden güneşli havalarda rahatlıkla keten kumaşa sahip kıyafetleri rahatlıkla giyebilirsiniz. Keten kumaş, linum usitatissimum bitkisinden elde edilir. Lifli bir yapıya sahiptir ve bu sayede cildin nefes almasına imkan tanır. Toz çekmeyen, kolay kolay kirlenmeyen bir dokuda olması kullanım açısından konfor sağlar.

Keten kumaşlar, barındırdıkları özellikler sayesinde yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Sade ve şık tasarıma sahip keten kıyafetleri satın alarak dilediğiniz alanda kullanabilirsiniz.

Şile Bezi Kumaş

Terletmeyen kumaş türü arayışı içerisindeyseniz şile bezi kumaşa da yönelebilirsiniz. Şile bezi kumaş , genellikle elbise ve gömleklerin üretiminde kullanılır. Yaz sezonunda tercih edilebilecek en ideal kumaş türlerinden biridir. Ağırlıklı olarak krem ve beyaz renklerde karşımıza çıkan şile bezi kumaş, hava alan bir yapıdadır. Bu durum da terlemeye bağlı problemlerin yaşanma riskini ortadan kaldırır.

Siz de yaz aylarında terletmeyen kumaş türlerini tercih ederek hem şık görünüp hem de konforlu hissedebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yazın Hangi Kumaş Serin Tutar?

İpek ve keten gibi terletmeyen kumaşlar, yaz aylarında serin tutar.

Polyester Kumaş Yazın Terletir mi?

Polyester kumaşın terletme riski bulunur. Sıcak havalarda pamuk ağırlıklı kumaşlara yönelmeniz faydalı olur.

%100 Pamuk Yazın Giyilir mi?

Pamuklu kumaşların yazın giyilmesi herhangi bir probleme neden olmaz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.