Kadife Kumaş

19-11-2018 09:46
Kadife Kumaş

Kadife Kumaş

Kumaş türleri arasında yumuşaklığı ve kendine has dokusu ile dikkat çekenlerden bir tanesi de kadife olarak bilinmektedir. Kadife kumaş, özellikle kışlık bir kumaş olarak bilinmektedir. Hafif tüylü ve yumuşacık yapısının yanında kalın olması nedeniyle sıcak tutan özelliktedir. Bu nedenle özellikle önemli günlerde kadife kumaş ile dikilmiş kıyafetler tercih edilmektedir. Kadife etek, kadife pantolon, kadife gömlek gibi çeşitli kıyafet türleri, kişisel zevklere ve ihtiyaçlara göre tercih edilmektedir. Bu kumaş türünde değişik malzemeler kullanılması mümkün olmaktadır. Keten bunlardan bir tanesidir. Bunun dışında yün ve ipek bilinen kadife malzemeleri arasında yer almaktadır. Anti alerjik özelliği sayesinde kadife kumaş birçok alanda kullanılmaktadır.

Kadife Kumaş Elbise

Elbise söz konusu olduğunda dikim yapılacak kumaş türü çok çeşitli olmaktadır. Bunlardan bir tanesini tercih etmek, nasıl bir elbise dikileceğine göre kumaş seçimi yapılmaktadır. Kadife kumaş, parlak ve mat görünümleri ile kullanım yerine göre abiye ya da günlük elbise dikiminde tercih edilmektedir. Yapılacak olan elbise kışlık özellikte ve şık görünümlü olsun isteniyorsa genellikle parlak kadife tercih edilmektedir. Üstelik bu kumaş için renk çeşidi de oldukça fazladır. İhtiyaç duyulan ölçü belirtilerek kumaş satan dükkânlardan alım yapılabilmektedir. Özellikle internetten sipariş verilebilen özellikte mağazalar, birçok üretim firması için büyük avantaj sağlamaktadır. Kadife malzeme ile üretilen ürünler aşağıda detaylı olarak yer almaktadır.

Kadife Kumaş Nerede Kullanılır?

Kullanım alanı söz konusu olduğunda her kumaşın farklı üretimler için tercih edildiği bilinmektedir. Kadife ile üretilen ürünlere baktığımızda bu alanın oldukça geniş bir yelpazesi bulunmaktadır. Bunlar arasında yastık kılıfı, koltuk kaplaması, çanta, ayakkabı gibi ürünler yer almaktadır. Bunların dışında ise kıyafetlerde son derece fazla tercih edilen kadife kumaş, özellikle elbiselerde fazla dikkat çekmektedir. Perde yapımında, ev tekstilinde de kadife sıklıkla tercih edilen bir kumaş olarak dikkat çekmektedir. Bunun yanında bir de bu kumaş türünün duvar kaplaması olarak kullanıldığı bilinmektedir. Günümüzde temini son derece kolay olan dünyanın her yerinde bulunan kumaş, internet sayfamızdan kolay bir şekilde temin edilebilmektedir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.